top of page

De dierenvoedselbank Apeldoorn

Van oprichting tot heden

Op zoek naar vrijwilligerswerk

Wij hebben altijd een hart voor dieren gehad. Wij wilden naast onze banen graag iets met dieren doen. Wellicht een blindegeleidepup opvoeden of gastgezin zijn voor honden uit het buitenland. Helaas bleek zoiets niet te combineren met ons werk. En toen kwam de advertentie van Gaby en Yvonne. Zij hebben in 2015 de dierenvoedselbank opgericht en al mooie contacten gelegd met bijvoorbeeld de dierenspeciaalzaak Jumper, onze hoofdsponsor. Ook hadden zij al een klantenbestand. Zij wilden dit werk overdragen aan anderen en toen kwamen wij in beeld. Na een aantal gesprekken, overdracht van bestanden en spullen was ons vrijwilligerswerk: "dierenvoedselbank runnen" een feit. 

Het eerste jaar (2016)

In het eerste jaar hebben we voornamelijk gekeken hoe het ging, of we het leuk vonden en hoe we er een succes van konden maken. Contacten gelegd bij de "mensenvoedselbank", waardoor we de mogelijkheid kregen onze flyers bij hun neer te leggen. De inschrijvingen stroomden binnen. Het was in het begin spannend of we elke maand voldoende voer zouden hebben, maar het ging steeds goed. We zijn in het begin enorm geholpen door dierenvoedselbank Midden-Gelderland. We hebben af en toe een oproep geplaatst op social media. Apeldoorn is echt vrijgevig! Dat blijft bijzonder, dat mensen dan voor je naar de winkel gaan om voer te kopen en dat ze het dan bij ons brengen of dat we het mogen ophalen. Ook kregen we contact met de vertegenwoordiger van Denkadog. Regelmatig komt Jeroen op visite, hij komt nooit met lege handen.

Het 2e jaar (2017)

Onze garage wordt voller en voller. Er gaan steeds meer privé spullen uit en er komt steeds meer voer in.

Er komt een stukje in de krant. Notariskantoor Pels Rijcken maakt ons een stichting, waardoor we geld mogen gaan ontvangen. We zijn nog enthousiaster!

De hulpverlenende instanties worden geïnformeerd dat zij eveneens mensen kunnen aanmelden, die in financiële problemen zitten, ook als ze geen voedselbankpasje bezitten.

Partij voor de dieren wordt benaderd, waar we welkom zijn bij hun vergadering om uit te leggen wat we doen. Hier krijgen we zeer bruikbare tips.

We krijgen fantastische donaties van Albert Heijn, Yarrah en natuurlijk Jumper.

Het 3e jaar (heden)

Dankzij de aanwezigheid van "serious request" zijn er spaarpotjes in de vorm van een huisje ontworpen en uitgedeeld in Apeldoorn. Deze spaarpotjes hebben we verzameld en voorzien van ons logo. Deze gaan we bij de ondernemers van Apeldoorn aanbieden, hopend dat het winkelend publiek geld wil doneren.

De wethouder van minimabeleid komt eind januari 2018 een bezoek brengen aan onze dierenvoedselbank. 

We groeien en groeien

Ons klantenbestand wordt steeds groter, maar gelukkig onze donoren ook steeds meer. We voegen naast onze mooie lijst van Yarrah, Jumper, AH nu ook Via Natura Beekbergen en Flip Kluin tot onze donateurs. We groeien letterlijk uit ons jasje en hebben het geluk dat GGNet ons een prachtige ruimte gratis aanbiedt waar we onze dierenvoedselbank kunnen vestigen. Deze zit naast de huisdierenopvang Sint Antonie waar Willeke de manager is geworden. Onze dierenhobby wordt steeds groter.

Met een aantal lieve vrijwilligers verhuizen we alles naar de Deventerstraat. 

Nieuwe locatie

Er is niets mooiers dan dat de honden uit de huisdierenopvang en de honden die op het GGNet terrein lopen zien dat onze deur openstaat en dan een koekje komen halen. Daar worden we blij van. 

We krijgen een oorkonde

Zowel de huisdierenopvang als de dierenvoedselbank krijgt een oorkonde van Partij voor de Dieren op het gemeentehuis in Apeldoorn. We zijn super trots!

We zijn ook erg trots op al onze vrijwilligers die ons helpen!

John, Heidi, Jacqueline, Agnes, Simone, Jullie zijn toppers!

OOp 14 september 2019 hebben we een weggeefmarkt georganiseerd. Super goede sfeer, drinken en koekjes erbij en mensen heel erg blij met de spullen die ze kregen voor hun huisdier. Kinderen ontvingen een dieren-snoepzak :-)

bottom of page